Romaniaposten.com

tirsdag 24. januar 2023

Nyhetsoverskrifter 24.01.2023

Image

  Eksplosjon i en campingvogn der man solgte fast-food    

- Fire voksne og et barn ble alvorlig skadet etter at en gatekjøkken-trailer eksploderte i kommunen Botiza i Maramureș. Eksplosjonen skyldtes en gassflaske og ble fulgt av brann.

Det var to personer i traileren, en 27 år gammel mann og en 25 år gammel kvinne. Tre andre skadde var kunder, inkludert en 3 år gammel jente.

Alle de skadde har flere brannskader og ambulansene tok dem til Sighetul Marmații sykehus, hvor også et intensiv-team fra Baia Mare ankom. – Den lille jenta ble senere hentet av SMURD-helikopteret fra Târgu Mureș og ble fløyet til Sibiu. Herfra fraktet en ambulanse henne til Bucuresti.

Som følge av eksplosjonen ble campingvognen fullstendig ødelagt. Og en bil parkert i umiddelbar nærhet av campingvognen ble også ødelagt.


Patru adulți și un copil au fost răniți, după ce o rulotă de tip fast food a explodat - 23:00

  Jente i koma etter å ha fått en tømmerlast over seg   

StirileTVR Mobi

- Ei 15 år gammel jente kom i en alvorlig og bevisstløs tilstand til Akuttsykehuset i Bistrita etter at hun havnet under tømmerstokkene hun fraktet sammen med faren sin i en vogn. Jenta ble seinere sendt til Cluj og legene sier hun er fortsatt  i koma.

En intervensjon med beltebil var nødvendig for å evakuere den hardt skadde jenta fra ulykkesstedet i skogen -  et område som er vanskelige tilgjengelig. En ambulanse som kom satte seg fast på skogsveien, men lokale innbyggere kom og fikk løs ambulansen. Den 49 år gamle faren hadde kun mindre skader etter ulykken.


O adolescentă este în stare gravă, după ce a fost strivită de buștenii pe care îi transporta cu o căruță.

  Straffesak etter tyvfiske    

- Over 1300 meter med garn som inneholdt over 300 kilo med fisk ble fjernet av politiet fra det natur-vernede området ved innsjøen Sinoe i Tulcea fylke.

Grensepolitiet, kystvakten og representanter for «Delta-Danuări Biosphere Reserve»-administrasjonen deltok i en aksjon for å forhindre tyvfiske da de oppdaget fangstene. - Hele mengden fisk som bestod av ulike arter ble overlevert til et kommersielt selskap.

Fiskenettene ble beslaglagt for videre etterforskning. Politiet har opprettet straffesak for tjuvfiske og har etterlyst gjerningsmennene.


Peste 1,3 kilometri de plase cu peste 300 de kilograme de peşte, confiscate de poliţişti din zona protejată a lacului Sinoe

  Lastebil med kartong tok fyr på motorvei   

UPDATE - Alba: Un camion care transporta carton a luat foc pe autostrada A 10 / Mai multe echipaje au intervenit / Focul, pornit de la un scurtcircuit - FOTO / VIDEO

En lastebil fra Alba som fraktet pappkartonger tok fyr på motorvei A 10 mandag. Flere redningsmannskaper grep inn .

Brannen skal ha startet startet grunnet en kortslutning . - ISU Alba presiderer at ingen ble skadet som følge av brannen. Lastebilen var på vei fra Sibiu til Cluj.

Alba: Un camion care transporta carton a luat foc pe autostrada A 10 /

  4 dager med søk etter forsvunnet mann i elv   

- Brannmannskapene fra Arges fortsatte mandag for fjerde dag på rad søket etter en savnet mann som fredag ​​ettermiddag forsvant mens han krysset Valea Iasiului- elven i byen Curtea de Argeş. Mannens kropp har ikke blitt funnet tross omfattende søk på et større område.

Leteaksjonen gjenopptas i dag tirsdag.


Argeş: A patra zi de căutări fără rezultat în cazul bărbatului dispărut în timp ce traversa un pârâu, în Curtea de Argeş - VIDEO

  Gutt påkjørt av tog operert i 24 timer   

- Et sykehus i Iasi har igjen imponert med sin kompetanse. I en 24-timer lang operasjon av en 16 år gammel gutt som ble påkjørt av et tog i Vatra Dornei  klarte legene å gi gutten en “ funksjonell rekonstruksjon, delvis gjennom dekning av hud-defekter og kirurgisk innplanting.”

For noen dager siden fikk den samme gutten omplantet venstre ben på samme barnesykehus „Sfânta Maria”i Iasi.


Iaşi: Intervenţie de 24 de ore pentru reconstrucţie funcţională,în cazul adolescentului de 16 ani lovit de tren la Vatra Dornei, căruia i-a fost replantată gamba stângă

  På jakt etter løshunder og skyldige   

ASPA anunţă că, în cursul anului 2022, a capturat de pe raza Municipiului Bucureşti aproximativ 1700 de câini, cei mai mulţi din Sectorul 6

- Det er lenge siden en sak har opptatt folk flest i Romania som denne. - To dager etter tragedien på Lacul Morii i den rumenske hovedstaden der en kvinne ble drept av en flokk løshunder dominerer saken fortsatt presse og samtaler mellom folk. Og det absurde i det hele er krangelen mellom de lokale myndighetene i Bucuresti når det gjelder å fange aggressive løshunder.

Beboere i området sier de har kommet med utallige klager og har bedt om hjelp i flere år. Men det var først nå etter at en kvinne ble drept at ASPA-ansatte dukket opp og fanget flere løshunder. 14 voksne hunder og 2 valper for å være eksakt var antallet de fikk tak i.

OG: Det jobber nesten 90 personer ved dette Dyretilsynet ASPA i Bucuresti - hvorav 17 er sjefer. Bare 9 ansatte driver med å fange løshundene .  .  . 


Tragedia de la Lacul Morii: Se caută maidanezii, în paralel cu autoritățile vinovate. ASPA are 17 șefi la 89 de angajați

  Andre nyheter   


   Mange ledige stillinger  

- Flere firma og arbeidsgivere mangler ansatte og det er mange ledige stillinger på arbeidsmarkedet i Romania for tida. Vil du jobbe i et budfirma eller som vaktmann har du et stort utvalg av ledige stillinger å velge mellom i alle rumenske storbyer. Ansatte i disse to yrkene er de mest søkte fra arbeidsgivernes side.

   Turbulens i koalisjonsregjeringen  

- Det er registrert munnbruk og utskjellinger blant medlemmer i den rumenske koalisjonsregjeringen de siste dagene. PSD vil at energiministeren fra PNL får sparken etter tragedien ved gruven i Jilt der tre arbeidere ble drept og flere skadet. PNL vil ikke gi ministeren sparken og sier han har forlangt undersøkelser av ulykken og sagt opp direktører.

   USA vil forlenge sin militære tilstedeværelse 

- New York Times skriver at USA vil forlenge sin betydelige tilstedeværelse i Romania på militærbaser som den i Constanta. Dette grunnet Romanias økte strategiske betydning militært sett.

   Kjent politimann må fortsatt sone fengselsstraffen  

- Den tidligere politimannen Cristian Cioacă forblir i fengsel etter at Pitesti-domstolen mandag avviste hans anmodning om betinget løslatelse som ubegrunnet. Men avgjørelsen er ikke endelig og han kan søke på nytt i mai dette året. Han er dømt til 15 år og 8 måneders fengsel  for drapet på sin kone Elodia i 2013 – en sak som dominerte media den gang siden han først anga sin kone som “sporløst forsvunnet”.

   Gruvearbeiderne i Jilt protesterer 

- Det var mandag organisert en protestaksjon blant gruvearbeiderne i gruveanleggene i Jilț Nord og Sud. De er misfornøyde med at det ikke har blitt iverksatt konkrete tiltak etter ulykken der tre personer omkom.

  Været i morgen   

overview Romania Europe Forecast maps

www.weatheronline.co.uk

Planer om en tur til "Balkans Paris?"

Planer om en tur til "Balkans Paris?"
Klikk på bildet for mer info på linken

Tips eller kommentarer: romaniaposten@gmail.com
| WhatsApp + 40747230033 | Domene: www.romaniaposten.com


Send oss tips, mening, kommentar, spørsmål...

Navn

E-post *

Melding *

DANUBE VILLAGE RESORT

DANUBE VILLAGE RESORT
Ferie i det unike Donaudeltaet

PÅ HOVEDSIDEN VÅR:

ROMANiA SOM ET SPENNENDE REISEMÅL

Sommer og sol

INFO OG TIPS OM DE RUMENSKE BADEBYENE

Presentasjoner - kort og godt

KORT OG GODT

Konserter - festivaler i Romania akkurat nå


romaniaposten@gmail.com

Poiana Brasov

POIANA Brasov - Romanias mest kjente vintersportsted

De rumenske badebyene

DE RUMENSKE BADEBYENE

Om Romania

Visste du dette om Romania?

TURIST I ROMANIA

Oneiro Resort - Navodari

ONEIRO RESORT MAMAIA NORD

Du kan nå kommentere posteringer via sms + 40 747 230 033 eller email til romaniaposten@gmail.com eller via skjema lenger ned på denne siden. Vi oppgir kun fornavn dersom vi legger ut kommentaren..