Romaniaposten.com

fredag 20. januar 2023

Nyhetsoverskrifter 20.01.2023

Image

  Nettverk som smuglet migranter er avslørt  

Reţea de traficanţi de migranţi, destructurată / 21 de persoane, arestate / Din 2019, au fost documentate opt transporturi, peste 180 de persoane fiind introduse ilegal în România / Migranţii, dispuşi să plătească între 8.000 şi 13.000 de euro - Et omfattende nettverk av personer som har smuglet migranter inn i Romania er avslørt. Hele 21 personer har blitt arrestert i saken i denne uka.

Siden 2019 har åtte transporter blitt dokumentert av politiet der over 180 personer er ulovlig innført i Romania. Migranter og flyktninger har vært villige til å betale mellom 8 000 og 13 000 euro for denne ulovlige tjenesten.


Reţea de traficanţi de migranţi, destructurată / 21 de persoane, arestate /

  200 millioner euro bevilget for å utvide vannsystemet i et fylke    

Contract de peste 200 de milioane de euro pentru extinderea reţelei de apă-canal din Caraş-Severin, semnat/ Peste 14.000 de locuitori vor beneficia de servicii conforme de alimentare cu apă- Det ble i går torsdag underskrevet en kontrakt på over 200 millioner euro for utvidelse av vannkanal-nettverket i fylket Caraş-Severin.

Kontrakten ble signert av regionale og nasjonale myndigheter - og de som skal gjøre arbeidet. Med dette vil over 14 000 innbyggere endelig få innlagt vann i hjemmene sine og andre vannleveringstjenester.


Contract de peste 200 de milioane de euro pentru extinderea reţelei de apă-canal din Caraş-Severin, semnat

  Uutholdelig stank i nordvestlig del av Bucuresti   

Bucureşteni, speriaţi de un miros suspect. Ecologist: Groapa de gunoi  IRIDEX-Chiajna este o resursă fantastică de bio-gaz | RFI Mobile-  Innbyggere nordvest for hovedstaden klager over at de i flere dager har blitt terrorisert av en uutholdelig stank som kommer fra området til den tidligere søppelplassen Rudeni-Chiajna.  Denne ble egentlig stengt og nedlagt i 2021. Men flere kommersielle selskaper som driver med avfallsbehandling opererer der fortsatt. Det skal blant annet ha blitt liggende avfall som uten unntak egentlig skal brennes opp.

Det nasjonale miljøvernet  eller “Miljøvaktene”” har nå aksjonert etter at de fikk klager fra innbyggere.


Terorizați de mirosuri greu de suportat. Groapa de gunoi de la Chiajna, în atenția Gărzii Naționale de Mediu

  Trafikken blokkert etter ulykke på riksvei DN14    

Sibiu: Un accident a avut loc pe DN14. În urma incidentului, trei persoane,  între care un copil, au fost transportate la spital - Stirile Kanal D- Tre personer, inkludert et barn, ble fraktet til sykehus torsdag kveld etter at en bil og en budbil kolliderte på riksvei DN 14 i Sibiu fylke. To andre personer fikk legehjelp på ulykkesstedet.

Trafikken på DN 14 ved Târnava-Copşa Micăvar var sperret i mer enn en time. Ulykken skjedde da en 32 år kvinne havnet i motsatt kjørefelt med bilen sin og kolliderte med en bil som leverer varer - ført av en 44 år gammel mann.


Sibiu: Trei persoane, între care un copil, transportate la spital în urma unui accident produs pe DN 14

  Tre elever anholdt etter slåsskamp på skolen  

Argeş: Trei tineri au fost reţinuţi după bătaia petrecută într-o şcoală din Mioveni- Tre ungdommer mellom 17 og 19 år ble varetektsfengslet torsdag som en del av etterforskningen gjort av politiet i Argeş i forbindelse med en voldsom slåsskamp som fant sted på en skole i Mioveni. Uten at årsaken til slåssingen er kjent gikk de tre løs på hverandre med trestokker og andre ting de fant inne på skolen. Medelever heier på dem og det høres flere bannord i et opptak som seinere ble lagt ut på sosiale media. Dette opptaket gjorde at politiet selv tok tak i saken.

  Statsadvokatembetet knyttet til Pitesti tingrett har nå opprettet en straffesak om utøvelse av vold og forstyrrelse av offentlig ro og orden mot de tre tenåringene.


  De store havnene i Romania igjen stengt grunnet vind   

Porturile fluviale Constanţa Nord, Constanţa Sud-Agigea şi Midia, închise din cauza vântului- Havnene Constanţa Nord, Constanţa Sud-Agigea og Midia ble stengt torsdag kveld på grunn av den sterke vinden. Spesielt er bølgene store ved der elver og kanaler har utløp til Svartehavet.

Infotrafikksenteret til det rumenske politiet informerer om at havnene Constanţa fylke ble stengt klokken 17.45 torsdag og dette vil vare fram til vinden har trolig gitt seg fredag ettermiddag.

Havnene har vært stengt grunnet vind flere ganger den siste tiden og dette har skapt forsinkelse og køer i havnene. Blant annet i havne-avdelingen som transporterer varer til og fra Ukraina.


Porturile fluviale Constanţa Nord, Constanţa Sud-Agigea şi Midia, închise din cauza vântului

  To elever påkjørt på fortauet   

Două eleve din București, lovite de mașină pe trotuar, în timp ce mergeau  spre școală | Stiri Diaspora-  To jenter på vei til skolen - og som gikk på fortauet - ble påkjørt av en bil involvert i en bilulykke i den rumenske hovedstaden torsdag. En bil kjørt av en 70 år gammel mann gjorde en farlig sving og bilen som kom i møte med denne kjørt av en 37 år gammel mann forsøkte å unngå kollisjon ved å brase inn på fortauet. Her traff han de to 15 år gamle jentene som var på vei til skolen. Han traff også en stolpe som førte til at bilen veltet over.

De to jentene ble straks fraktet til sykehuset og en av dem ble umiddelbart operert etter å hatt fått alvorlige skader i en arm.

Etter å ha testet den 37 år gamle sjåføren kom det frem at han hadde inntatt psykoaktive stoffer.


Două eleve care mergeau pe trotuar au fost lovite de o mașină implicată într-un carambol, în Capitală.

  Andre nyheter   


   MISTANKE OM KORRUPSJON PÅ SYKEHUSET I SUCEAVA   

- Politiet og DNA har gjort ransakelser ved onkologisk avdeling på Suceava Fylkessykehus. Det er mistanke om at legene der har forlangt bestikkelser fra kreftpasienter for å at disse får raskere behandling enn andre. De som ikke betaler skal ha blitt “satt på vent”.

   UVANLIGE VÆRFENOMENER   

- Uvanlige værfenomener for januar har preget Romania denne uka. De ulike regionene i Romania har opplevd ekstreme kontraster: + 22 grader i hovedstaden,  +18 på kysten, torden, lyn og hagl i fjellene – og vindkast som har blåst trær overende flere steder.

  OPPRIVENDE AVSLØRINGER OM DØDSULYKKEN I JILT SUD  

- Det har kommet flere opprørende informasjoner i saken om dødsulykken ved Jilț Sud-gruven. Det viser seg at de tre gruvearbeiderne som døde i den veltede bilen nede i grøfta døde av kvelning av lasten inne i bilen. Det viser seg også at varebilen i praksis ikke lenger hadde fungerende bremser. Energiministeren er pålagt av statsministeren å komme med en full rapport om forholdene ved gruven innen en uke.

  ROMANIAS AMBASSADØR SENDT TILBAKE TIL WIEN  

- Ambassadør Emil Hurezeanu er offisielt sendt tilbake som ambassadør til Wien. Dette etter en telefonsamtale mellom Klaus Iohannis og hans østerrikske motpart. Ambassadøren ble kalt hjem som en reaksjon på Schengen-holdningen til Østerrike i slutten av 2022.

  REDDET KATT UT AV BRENNENDE LEILIGHET   

- Brannmenn i den rumenske byen Giurgiu reddet en katt ut fra en brennende leilighet i byen. Dyret hadde blitt igjen inne i leiligheten etter at personene hadde kommet seg ut. Et titalls personer var blitt evakuerte fra blokken - og to sendt på sykehus grunnet panikkanfall.

Da de oppdaget katten som var blitt igjen blant flammene, fikk brannmennene denne ut gjennom et vindu.  Saken har gått viral.

  Været i morgen lørdag  

overview Romania Europe Forecast maps

www.weatheronline.co.uk

Planer om en tur til "Balkans Paris?"

Planer om en tur til "Balkans Paris?"
Klikk på bildet for mer info på linken

Tips eller kommentarer: romaniaposten@gmail.com
| WhatsApp + 40747230033 | Domene: www.romaniaposten.com


Send oss tips, mening, kommentar, spørsmål...

Navn

E-post *

Melding *

DANUBE VILLAGE RESORT

DANUBE VILLAGE RESORT
Ferie i det unike Donaudeltaet

PÅ HOVEDSIDEN VÅR:

ROMANiA SOM ET SPENNENDE REISEMÅL

Sommer og sol

INFO OG TIPS OM DE RUMENSKE BADEBYENE

Presentasjoner - kort og godt

KORT OG GODT

Konserter - festivaler i Romania akkurat nå


romaniaposten@gmail.com

Poiana Brasov

POIANA Brasov - Romanias mest kjente vintersportsted

De rumenske badebyene

DE RUMENSKE BADEBYENE

Om Romania

Visste du dette om Romania?

TURIST I ROMANIA

Oneiro Resort - Navodari

ONEIRO RESORT MAMAIA NORD

Du kan nå kommentere posteringer via sms + 40 747 230 033 eller email til romaniaposten@gmail.com eller via skjema lenger ned på denne siden. Vi oppgir kun fornavn dersom vi legger ut kommentaren..